Duurzaam recyclen

Bij Bork bedrijven zijn wij van mening dat er  gerecycled moet worden op de cradle to cradle manier. Natuurlijk het liefst bij winst, maar bij break-even loont dit ook, namelijk winst voor het milieu.

Daarom grepen wij het recyclen van bitumen dakbedekking dan ook met twee handen aan. Het vergt enorm veel inspanning om tot een schoon en herbruikbare stroom dakbedekking te komen, maar het is eindelijk gelukt. Zo’n 5000 m2 dakbedekking werd bemonsterd en kwam in aanmerking voor het recyclingproces bij Icopal. Voordat het kon worden afgeleverd bij de bitumen terugwin installatie van Icopal, moest het materiaal 99,9% schoon en in repen geschredderd worden aangeleverd.

Wij van Bork bedrijven zijn trots op dit resultaat, waardoor grote oppervlaktes bitumineuze dakbedekkingen door ons in de toekomst zullen worden bemonsterd en indien mogelijk echt duurzaam worden teruggeplaatst in de bouwcyclus.

Wij van Bork bedrijven zijn vaak koploper en altijd bereid te investeren in pilot-projecten om te komen tot nieuwe vormen van duurzame recycling.

Klik hier voor het Bielso document (3,5 MB)