Bork neemt Slopersbedrijf W. Kuipers en Zn. over

STUIFZAND – STEENWIJK, 7 juni 2011 – Sloopcombinatie de Bork Groep in Stuifzand (gemeente Hoogeveen) heeft onlangs de aandelen overgenomen van slopersbedrijf W. Kuipers en zn in Steenwijk. Onder de naam Kuipers Sloopwerken gaat het bedrijf verder als zelfstandige vestiging binnen de Bork Groep.
Jan en Roelof Bork van de Bork Groep zijn blij met de overname: 'Kuipers is een gerenommeerd bedrijf met een grote naamsbekendheid. Niet alleen in deze regio, maar ook in Friesland en de Noordoostpolder. De overname past in de strategie van de Bork Groep om verder te groeien in deze regio's op het gebied van sloopwerken, asbestsaneringen en bouwafvalrecycling. Als onderdeel van duurzaam slopen is recycling een belangrijk maatschappelijk thema dat ook bij Bork hoog op de agenda staat.'
 
Directeuren Freek en Egbert Kuipers waren al geruime tijd op zoek naar een geschikte overnamepartij. Met de overname door Bork is de toekomst van het bedrijf en zijn 7 medewerkers veilig gesteld. Bork integreert de activiteiten van Kuipers in de eigen bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft zo'n 80 medewerkers in dienst en beschikt over alle noodzakelijke certificeringen op het gebied van slopen, recycling, asbestsanering en milieutechniek. 
 
Grote namen  
Bork en Kuipers zijn grote namen in de regio. Beide bedrijven hebben een lange staat van dienst. Bork werd in 1942 opgericht, Kuipers is sinds 1962 actief. Bork ontwikkelde zich gedurende de afgelopen decennia tot een van de koplopers binnen de sloopbranche. 'Mede door het aanbieden van een totaalconcept waarbij 'ontzorgen' van de klant centraal staat', zegt Jan Bork. 'Vanaf de aanvraag voor de sloopvergunning tot en met het verzamelen en afvoeren van bouwafval voor hergebruik en recycling. Het klantenbestand van de Bork Groep is dan ook zeer divers. Bedrijven, particulieren, gemeenten, provincies en woningcorporaties doen regelmatig een beroep op de expertise van onze medewerkers.'
 
Werkgelegenheid
Er zijn grootse plannen voor de nieuwe vestiging in Steenwijk. In eerste instantie is de focus gericht op het structureren van de organisatie en het continueren en vergroten van het klantenbestand. Ook moet Kuipers Sloopwerken binnen afzienbare tijd aan alle (technische) eisen voldoen om de certificeringen te verkrijgen die voor alle vestigingen binnen de Bork Groep gelden. De nieuwe vestiging zal bovendien voor werkgelegenheid zorgen in de regio: 'Door de toename in activiteiten verwachten we binnen 2 jaar een verdubbeling van het aantal medewerkers bij Kuipers Sloopwerken', aldus Jan Bork.  
 
Onderschrift foto's
Foto 1: Vlnr.: Jan Bork, Egbert Kuipers, Freek Kuipers, Erwin Altena (vestigingsleider), Roelof Bork
Foto 2: Vlnr.: Jan Bork, Erwin Altena (vestigingsleider), Roelof Bork